İhtiyaç anında aklımıza gelen ilk çözüm yolu bankalara kredi başvurusu yapmaktır. Tabii bankalar müşterilerinden de bazı şeyler istemektedirler. Dilerseniz kredi başvurusunda neler gerekli sorusuna yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde açıklayalım.
Kredi Alırken Neler İstenir
Öncelikle başvurusu aşamasının başında bankalar finansal sicilinizi yani geçmişinizi Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan kayıtlar yardımıyla değerlendirirler. Bu değerlendirme olumlu ise sizden istenecek belgelerin başında kimlik fotokopiniz ve TC kimlik numaranız olacaktır.
Çalıştığınız yere ait maaş bordronuz ve varsa ek gelir belgeleri de her banka tarafından istenen standart belgelerdir. Eğer kurumsal bir şirket adına kredi imkanlarından faydalanmak istiyorsanız iş yerinize ait vergi levhası veya ticari sicil kaydının da isteneceğini belirtmeliyiz.
İstenen Ek Belgeler
Buna ek olarak mevcut kredi kartı ve finansal kredi borçlarınız için de bunların ödendiğine dair ekstre ve ödeme dekontlarının da istenebileceğini hatırlatmakta fayda var. Çünkü banka değerlendirme aşamasında bu gibi verilere çok önem vermektedir. Zira kredinin geri döndürülebilmesi için gelir ve gider dengenizin sizin ayarlayabilmenizi ister. Üstünüze kayıtlı taşınmazların da tapu ve belgelerini de istenebileceğini istediğiniz kredi limitine göre değiştiğini vurgulamalıyız.